Hemeroteca

A5B58774-4F6F-47DE-AA6F-88A695961B4A.jpeg

[Entrevista Vilaweb 9/6/2018] ‘El que hem viscut junts ens ha fet més forts’

“—Un dels canvis que presenteu és desvincular-vos del vostre equivalent a Espanya. Ara hi esteu vinculants d’una forma totalment depenent, perquè part de les vostres quotes van a parar a Madrid ? Què plantegeu i per què?
—Plantegem recuperar la sobirania. El COPC es va fundar, d’acord a la llei de Colegios profesionales del 1974, entre el 1975 i el 1981 i va ser sobirà fins que per llei l’any 2005 s’ha d’integrar al Consejo Español de la Psicologia, . Des de llavors el COPC perd bous i esquelles, la professió i la professionalitat se’n ressenten. Creix el malestar i la governança del COPC es masculinitza. Des de llavors el COPC viu sotmès a aquest Consejo. Ens requisen 600.000€ a l’any. Es tracta d’un pagament en concepte de submissió. La Generalitat l’any 2006 va fer una Llei de Col·legis professionals on ressituava aquesta relació entre Catalunya i l’Estat Espanyol. Molts dels seus articles van ser impugnats. Nosaltres plantegem sortir d’aquesta relació. No volem un jou que ens ofega i no ens deixa ser qui som.

...

De la vostra candidatura destaca el nombre de dones que hi participen, per què?
—Som un col·legi amb el 80% de col·legiades. La nostra candidatura representa aquest percentatge amb 8 dones i 2 homes. Cal ser representatius del col·lectiu. El gènere marca caràcter en la forma i en el contingut, cal que es vegi en la candidatura.Semblem moltes, sí, però això és perquè sempre hi ha hagut un biaix de gènere important al COPC. I ara aquesta normalitat passa a ser percebuda com una cosa excepcional. Les dones hi som, en la candidatura Psi·R les dones parlem alt i clar, amb voluntat de lideratge per parlar de vida i fer que la política tingui sentit per la gent, no sentit d’estat. Volem definir la professió, també des de les institucions.”

Llegeix-ne més a https://www.vilaweb.cat/noticies/els-collegis-professionals-son-vivers-claus-per-a-poder-implementar-la-republica-catalana/

 

Pin It
  • Creat fa

Psi·R - Psicòlogues i psicòlegs per la República

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.