Hemeroteca

[Notícia elPuntAvui 24/6/2019] Tensió entre psicòlegs pel tracte amb Madrid

Uns 150 psicòlegs adscrits al Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya (COPC) fa un any que han deixat de pagar els rebuts que aquesta entitat els girava en concepte de pagament al Consejo General de la Psicología de Madrid. Aquesta “acció de desobediència” va sorgir arran de l’1-O de la sectorial de psicologia de l’ANC, que també ha presentat al COPC una proposta d’adhesió al Consell per la República. L’avalen uns 160 psicòlegs que hi veuen una via útil per aconseguir una regulació professional d’acord amb la normativa europea i la inclusió plena de la psicologia en àmbit de la salut pública.

El degà del COPC, Guillermo Mattioli, ha advertit els psicòlegs que han deixat de pagar que, si no canvien d’actitud, haurà de prendre mesures. Damunt la taula hi ha la possibilitat de donar-los de baixa de l’entitat, fet que en alguns casos els impediria continuar exercint. El COPC defensa que el pagament a Madrid no és individual, sinó de l’entitat, que en un “excés de transparència que altres col·legis no fan” desglossa en una factura específica. Mattioli recorda que el COPC va prendre partit en contra de les càrregues policials de l’1-O, però entén que, si secundés aquestes propostes, “abusaria de la representativitat del seu càrrec” i fa una crida a utilitzar el COPC “per a la professió i no per a una altra cosa, per més legítima que sigui”.

Enllaç notícia: https://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/1541550-tensio-entre-psicolegs-pel-tracte-amb-madrid.html

 

Pin It
  • Creat fa

Psi·R - Psicòlogues i psicòlegs per la República

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.